Portfolio

Administratie webservice koppeling voor IPS

Voor cloud hosting bedrijf IPS hebben wij een MijnOmgeving ontwikkeld waar de hoogwaardige IPS diensten kunnen worden besteld en beheerd. De onderneming is snel groeiende en heeft in 2011 de activiteiten verdrievoudigd door een overname. De behoefte van IPS was in 2011 koppelen van het facturatiesysteem van de overgenomen partij aan de Twinfield boekhouding van IPS.

In 2012 is een MijnOmgeving ontwikkeld waarmee de klanten van IPS alle hoogwaardige diensten van IPS kunnen bestellen en beheren. Denk hierbij aan Domeinregistratie, houdergegevens, DNS, Abonnementen, Facturen, Credit Management etc.

Aanpak

Het Solware ontwikkelteam heeft samen met IPS de huidige factuurprocedures inclusief het abonnementensysteem van de overgenomen partij geanalyseerd. Op basis van deze analyse heeft IPS ten doel gesteld het gehele abonnementen- en facturatiesysteem inclusief creditmanagement zodanig te automatiseren dat er geen menselijke handelingen meer vereist zijn.

Rol Solware

Solware heeft als kennishouder van webapplicaties en administratieve processen de vereiste kennis en kunde ingebracht. Naar aanleiding van de doelstelling heeft Solware een integrale applicatie ontwikkeld waarin zowel de activiteiten van IPS als de overgenomen partij zijn geautomatiseerd.

Resultaat

Het resultaat is een naadloze integratie van beide proccesen tot een leidend proces en de basis voor verdergaande groei en daarmee continuïteit voor IPS.

Technologie

NuSOAP, Twinfield API, MySQL5, PHP5, Proces automatisering, MijnOmgeving, RRPproxy API, SIDN API, Twinfield API, Postmark API.

Neem contact op